Kategoriler
İlginizi Çekebilir
Yazarlar
Etiketler
İşte o saldırılar:
Aşağıda yer alan liste, son beş senede büyük çaplı data hırsızlıklarına maruz kalan büyük şirketler ve müesseselerden sadece birkaçı. Görüldüğü gibi, hiçbir sektör siber saldırılara muaf değil. Şimdiye kadar siber saldırılar milyarlarca tüketici hesabına zarar verirken, şirketleri de yüz milyonlarca dolara varan zarara uğrattı. Ne yazık ki, siber saldırı araçları gittikçe ucuzluyor ve yaygınlaşıyor. Bu da hacker karabasanının yakında bitmeyeceğinin göstergesi.
LINKEDIN, 2012
LinkedIn 2012 seneninde 6,5 milyon hesabının hacklendiğini duyurdu.2016 seneninde ise, siber saldırının neticelerinin çok daha vahim olduğu ortaya çıktı. Hackerlar 117 milyonu aşkın hesabın isimlerini ve şifre bilgilerini satmışlardı.
TARGET, 2013
Aralık 2013’te, 110 milyon müşterinin şahsi ve mali bilgileri ifşa edildi.
P MORGAN, 2014
Hackerlar JP Morgan Chase’in sunucularından birine saldırarak milyonlarca banka hesabındaki verileri çaldılar
HOME DEPOT, 2014
Hackerlar 50 milyonu aşkın müşterinin elektronik posta ve kredi kart bilgilerini çaldı. Perakende devi bu olayın hemen peşinden tüketicilerin ve kredi kartı şirketlerinin adli yollara müracaat etmeden mağduriyetlerini gidermek için en az 179 milyon doları gözden çıkarmak zorunda kaldı.
SONY, 2014
Sony Pictures Entertainment’ın Kuzey Kore öncüsü Kim Jong un’u aşağıladığı ileri sürülen komedi filmine karşı atağa geçen ve Kuzey Koreli oldukları savlanan hackerlar Sony Pictures’ın sunucularını hacklediler.
HILTON HOTELS, 2015
Hackerlar otel zincirinin ödeme sistemine girip tüm ülkede yüzlerce Hilton ve Starwood zincirinden müşteri kredi kart bilgilerini çaldılar.
HUKUK BÜROLARI, 2015
Çinli hackerlar Cravath Swaine & Moore ve Weil Gotshal Manges’in elektronik posta hesaplarına saldırarak, kısa vadede gerçekleşecek olan şirket birleşmeleriyle alakalı bilgileri ele geçirdiler. Bu bilgiler doğrultusunda borsada yaptıkları al sat işlemlerinden 4 milyon dolar kazandıkları söyleniyor.
TESCO, 2016
Hackerlar, dev market zincirinin işlettiği Tesco Bank’ta 9,000’i aşkın hesaptan toplamda takriben 3,2 milyon dolar çaldılar; Tesco müşterilere bu paraları geri ödemek zorunda kaldı.
CHIPOTLE, 2017
Doğu Avrupa orijinli bir çete virüs göndererek milyonlarca Chipotle müşterisinin kredi kartı bilgilerini çaldı. Bu saldırı, lokantaları hedef alan büyük bir siber saldırının bir parçasıydı.
SWIFT, 2016
Hackerlar SWIFT ödeme sistemindeki zayıf noktaları belirleyerek New York FED’deki Bangladeş Merkez Bankası hesabından 81 milyon dolar çaldılar.
841 kez görüntülendi. / 7 yıl önce eklendi.