Yeşim Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş - / | https://www.firmasepeti.com

Etiketler

Yeşim Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş
0
0
  • Firma Toplam 0 Yorum - 5/0 Puan Almış, Toplamda 41 kez İncelenmiştir.
    Yetkili
    Yeşim Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş
    Fax
    (224) 280 86 00
    Adres
    Yeşim Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ankara Yolu, Gürsu Kavşağı
    İl/İlçe
    /
    Semt/Mah.
    /
    Mail
    publicrelations@yesim.com
    Web Sitesi
    http://www.yesim.com/

    Yeşim Tekstil'in kuruluş öyküsü, 1949'da Nergis Holding kurucularından merhum Şükrü Şankaya'nın okumak için Yunanistan'dan Türkiye'ye gelmesiyle başladı.

    Geleceğinin ticarette olduğuna inanan Şükrü Şankaya, Bursa Kapalı Çarşı'da tekstil işiyle uğraşan bir dükkanda çırak olarak iş hayatına atıldı ve kısa bir süre sonra 1952 yılında da kendi işini kurdu.

    Ablasının oğlu olan Cavit Çağlar da o dönemde tekstil mesleğini öğrenmek üzere tekstilin merkezi olan İstanbul'a Sultanhamam'a gitti ve Musevi topluluğunun varlıklı tüccarlarından tekstil mesleğini öğrendi.

    1967 yılında Şükrü Şankaya yeğeni Cavit Çağlar ile birlikte kumaş ticareti yapan ortak bir şirket kurdu. Daha sonra iki ortak 1973 yılında birlikte yeni bir şirket daha kurarak, tekstil hayatlarında önemli bir dönüm noktasına geldiler. 1983 yılında ise Yeşim Tekstil’i faaliyete geçirmeleri ile birlikte hızlı bir büyüme ve gelişme dönemine girdiler.

    Üretimde marka Yeşim Tekstil

    Yeşim Tekstil, 144 bin metrekaresi kapalı ve 181 bin metrekaresi açık olmak üzere, Bursa’da toplam 325 bin metrekare alan üzerinde yaklaşık 2.437 çalışanı ile hazır giyim ve ev tekstili üzerine üretim yapmaktadır.

    Üretimine 1983 yılında başlayan Yeşim’in, günlük üretim kapasitesi 55 ton örme, 60 ton boyama, 100 bin metre baskı ve 150 bin adet hazır giyim ile 100 bin adet ev tekstilidir. Yeşim, dünyada hazırgiyim sektöründe aynı çatı altında iplikten mamul ürüne kadar tüm işlemleri kendi bünyesinde yapabilen en büyük dört entegre tesisten biri olmasının yanı sıra, Türkiye’de yarattığı istihdam alanıyla da en büyük firmalar arasında yer almaktadır.

    Dünyanın en ünlü markalarına üretim yapan Yeşim Tekstil, hazır giyimde Nike, Esprit; ev tekstilinde ise Matheis Schlafgut gibi firmalarla stratejik ortaklık yapmaktadır.  Diğer üretim yaptığı markalar ise Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Tommy Hilfiger, Mexx, Hugo Boss, Calzedonia, Tchibo, Converse’dir. 

    Türkiye’deki üretim tesislerinin dışında Moldova ve Mısır gibi ülkelerde fason üretim yaptıran firmanın, ülke sınırları içerisinde de birçok fason firması bulunmaktadır.

    Fiyatta, kalitede ve kapasitede avantaj elde ederek, müşterilerine daha iyi hizmet sunmak adına tedarikçi firmalarıyla da işbirlikleri kuran Yeşim, bu anlamda ulusal ve uluslararası birçok seçkin firmayla partnerlik yapmaktadır. İplik tedarikçilerinden Karsu Tekstil ve bu firmanın Türkiye’de temsil ettiği dünyaca ünlü Avusturyalı elyaf üreticisi Lenzing firması stratejik işbirliği yaptığı firmalardan biridir.

    Henüz Video Eklenmemiş...
    Henüz İlan Eklenmemiş...
    Henüz Haber Eklenmemiş...

    Yorum Yapmak İçin Üye Girişi Yapın.

    Scroll